Real Pharm Iron 90 tablet

7.99

  • Popoln odmerek železa v eni tableti
  • Za normalno delovanje imunskega sistema
  • Idealen za vse, ki trpijo za pomanjkanjem železa

Opis

Odlično prehransko dopolnilo v obliki tablet, s katerim boste poskrbeli za potreben vnos železa in pravilno delovanje telesa.

Železo je namreč element, ki je odgovoren za proizvodnjo rdečih krvnih celic in je del hemoglobina ter beljakovin. Sodeluje pri prenosu in hrambi kisika in skrbi, da kisik preide iz pljuč v tkiva, je pa tudi sestavni del encimov. Poleg tega zagotavlja pravilno delovanje imunskega sistema in skrbi za ustrezno telesno temperaturo.

Glavni vir železa v prehrani so žita in žitni izdelki, pa tudi meso oz. mesni izdelki, ribe, stročnice, zelenjava in sadje.

Priporočen dnevni vnos železa (PDV) je 14 mg, železo pa je pro-oksidant zaradi česar previsoki vnosi niso priporočljivi. Pri nekaterih ljudeh se namreč železo prične nalagati v organih, kar pa ni dobro za samo zdravje.

Potrebno pa je poudariti še dejstvo, da tudi pomanjkanje železa, ki je sicer precej razširjeno, ni dobro, saj povzroča vrsto zapletov, še posebej pa je pomanjkanje nevarno v zgodnjem otroštvu in tekom nosečnosti. Najpogosteje se pojavi pri vegetarijancih ter nosečnicah in doječih materah.

 

Sestavine: železov fumarat, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza, škrob), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin).

Uporaba: Vzemite 1 tableto dnevno s kozarcev vode.

 

Hranilna vrednost izdelka Real Pharm Iron
Sestavine1 tabletaPDV 
Železov fumarat81,7 mg198% 
   od tega železo27,23 mg198% 

 Akcija