KFD Selenium 200 tablet

7.99

Za vitalno in zdravo telo

  • Pomemben za delovanje ščitnice
  • Močno antioksidativno delovanje
  • Pozitivno delovanje na splošno zdravje

Opis

(Prehransko dopolnilo)

Selen, ki ga imenujemo tudi  “mineral proti staranju” je znan po svojem izjemnem antioksidativnem delovanju. Deluje v tesni sinergiji z vitaminom E, imenovanim tudi vitaminom mladosti.

Kako pa selen deluje?

Kot že omenjeno ima zelo močne antioksidativne lastnosti, zahvaljujoč temu pa se učinkovito bori proti prostim radikalov oz. strupom. Prispeva k prezgodnjemu staranju telesa in lahko prispeva k zmanjšanju številnih bolezni med katerimi je tudi rak. Predstavljal naj bi namreč eno najstarejših naravnih metod za boj proti raku.

Študije kažejo, da lahko dodatek selena zaščiti telo pred srčnimi boleznimi ali revmatoidnim artritisom, selen pa naj bi predstavljal tudi enega od odličnih orožij v boju proti vsem boleznim srca in celotnega srčno-žilnega sistema. Omogoča namreč povečanje ravni dobrega HDL in zmanjša količino slabega LDL holesterola, poleg tega pa zmanjšuje viskoznost trombocitov, kar učinkovito preprečuje embolijo.

Selen med drugim prispeva k pravilnemu delovanju ščitnice in je odgovoren za pravilno tvorbo hormonov v določeni žlezi. Preprečuje smrt živčnih celic in povečuje količino sperme in gibljivost semenčic, zato je njegovo jemanje posebej priporočljivo za moške, ki načrtujejo naraščaj. Zanimivo je tudi, da naj bi selen pozitivno učinkoval na učinkovito zmanjševanje depresije in kakršnihkoli stanj živčne napetosti.

 

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine (celuloza), L-selen metionin, glazirno sredstvo (hidroksipropil metilceluloza), sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin), glazirno sredstvo (polietilen glikol), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid).

Uporaba: Vzemite 1 tableto dnevno skupaj s kozarcem vode, najbolje med ali po obroku.

 

Hranilna vrednost izdelka KFD Selenium
Sestavine1 tabletaPDV %
Selen (L-selen metionin)200 µg364 %


Akcija