AKTIVNI VSAKDAN

Fitnes, hoja, skupinske vadbe in še dosti drugih rekreativnih športov bi lahko naštevali, ko govorimo o aktivnem vsakdanu, ki je seveda izjemnega pomena za naše fizično in mentalno zdravje.

Redna telesna dejavnost predstavlja enega od temeljev zdravega življenjskega sloga, pri tem pa moramo seveda paziti, da je ta na eni strani zadostna, na drugi strani pa hkrati ne pretirana.

To pomeni, da za ohranjanje zdravja tedensko potrebujemo 5 treningov po 30 minut, ko govorimo npr. o hoji, plavanju, kolesarjenju itd. ali pa vsaj  3 intenzivnejše treninge v istem trajanju, npr. tek, intenzivno kolesarjenje, košarka, nogomet in druge igre z žogo.

Pri tem pa ne smemo spregledati tudi različnih vaj oz. treningov za krepitev mišic oz. pridobivanje mišične mase, ki je sploh v starejšem starostnem obdobju izjemnega pomena. Ta namreč po 40 letu lahko pade že za 10%, pri 80 letih pa naj bi se ta pri posamezniku celo prepolovila.

Ko govorimo o aktivnem vsakdanu lahko tega nekako razdelimo na tri sklope, in sicer na:

  • Izgubljanje odvečnih kilogramov in maščobe
  • Vadbo za boljše počutje in
  • Oblikovanje postave

Pri izgubi odvečnih kilogramov moramo poskrbeti za kalorični deficit, hkrati pa za dovolj kardio vadbe in dobro regeneracijo po vadbi. Po navadi gre pri tem za tek ali kolesarjenje, kakršnekoli skupinske vadbe in podobno.

Poleg tega z različnimi prehranskimi dopolnili lahko poskrbimo za hitrejše odpravljanje odvečne maščobe, pa tudi za dodaten vnos beljakovin, ki bodo poleg dodatnih vitaminov, mineralov in drugih dopolnil obvarovale naše mišice in splošno zdravje.

Ko govorimo o vadbi za boljše počutje imamo v mislih vadbe, ki skrbijo za našo splošno kondicijo in moč, hkrati pa za posameznika predstavljajo protiutež vsakdanjemu stresu, ki se mu težko izognemo. 

Dostikrat gre v tem primeru za kakršnekoli ekipne športe, kot so nogomet, košarka, odbojka itd. lahko pa se tudi udeležimo različnih skupinskih vadb, plavanja, hoje v gore in podobno.

Oblikovanje postave lahko za nekatere predstavlja pridobivanje mišične mase, za druge pa le tako imenovano definiranje telesa in vitkejšo postavo ter kompaktnejše telo.

IZGUBLJANJE ODVEČNIH KILOGRAMOV

VADBA ZA BOLJŠE POČUTJE

  • kfd-vitamin-c-witamina-c-100-tabletek

    KFD Vitamin C 100 tablet

    14.99
    Dodaj v košarico
  • kfd-vitapak-90-tabl-organiczne-mineraly-i-witaminy

    KFD Vitapak + 90 tablet

    13.99
    Dodaj v košarico
  • MAX-COMPLETE-min-1000x1000

    Real Max Complete 60 tablet

    9.99
    Dodaj v košarico
  • real-pharm-vitamin-shock-300g

    Real Pharm Vitamin Shock 300g

    24.99
    Izberite možnosti

Preveri ostale športe

BODI OBVEŠČEN O NOVOSTIH

BLOG

Tek-strong-cover

Bodite med 9 % ljudi, ki uspejo

Pa smo ga preživeli, prvi mesec leta, namreč. So vaše novoletne zaobljube zdržale?   Praktično ena oseba od štirih opusti zaobljube že v prvem tednu, večina ljudi to stori do…

MNENJA

Uporabljam ga približno dva tedna in moram priznati, da sem njegove pozitivne učinke začutil že po nekaj dneh uporabe. Jemljem ga vsako jutro, tako, da svoj dan zapolnim s popolno kombinacijo uporabnih sestavin in kolagena. Po napornih treningih nimam več bolečin v sklepih, opazil pa sem tudi, da so se mi izboljšali lasje, nohti in koža. Torej toplo priporočam vsem, ne glede na starost in intenziteto treningov.
Boris (54 let)
FitLabz Collagen Pro +
Resnično priporočam vsem, ki bi radi izgubili kak kilogramček več. S prijateljico ga jemljeva slaba dva meseca in sva obe zelo zadovoljni, ker deluje konstantno in tudi pozna se nama lepo J




Simona (36 let)
Real Pharm L-Carnitine, Green tea & CLA
Top okus, top kreatin, ki dela in lepo se zmeša.








Sanel (27 let)
Real Pharm Creatine