Ni na zalogi

Swedish Vitamin D3 90 tablet

10.95

Zadostite dnevno potrebno po vitaminu D

  • Za boljšo trdnost zob in kosti
  • Mnogi pozitivni učinki
  • Normalno delovanje imunskega sistema

 

Ni na zalogi

Opis

Vitamin D je v maščobi topen vitamin in edini, ki ga telo lahko proizvede samo.

V telo ga namreč vnesemo s hrano in prehranskimi dopolnili ali pa se preprosto sintetizira v koži pod vplivom sončnih žarkov. Že 15-20 minut sončenja dnevno oz. 3-4 ure sprehoda v naravi je dovolj za dnevne potrebe po omenjenem vitaminu. Težava se pojavi le v zimskem obdobju, še posebej pri starejših ljudeh, ki pogosto ne odidejo od doma.

Omenjen vitamin je tudi nujno potreben za razvoj in normalno gostoto kosti ter trdnost zob, njegova aktivna oblika pa je D3. Uživanje vitamina D3 tudi pozitivno vpliva na absporpcijo kalcija in fosforja, pomaga pa tudi ohranjanju normalne mišične in kostne funkcije ter normalnemu delovanju imunskega sistema. Ni še zelo dolgo tega, ko so vitaminu D pripisovali le, da krepi kosti in zobe, medtem, ko so novodobne raziskave odkrile še mnoge druge pozitivne učinke.

Ugotovljeno je bilo, da vitamin D deluje ovira izbruhe vnetij, kar se pokaže že pri nenevarnih mozoljih, ki se ob pomanjkanju omenjenega vitamina lahko spremenijo v boleče in pordelo gnojno žarišče. Vitamin D tudi pozitivno vpliva na pospeševanje nastajanja obrambnih celic (limfocitov) v žlezi timus, ki se z leti zmanjšuje oz. krni, s tega stališč pa je pomembno dovajanje omenjenega vitamina D. Tudi z vplivanjem na presnovo kalcija, vitamin D pospešuje prenašanje impulzov od ene živčne celice do druge, je torej psihovitamin, ki pospešuje zmožnost za koncentracijo in učenje.

Dnevno naj bi tako odrasli morali zaužiti najmanj 5 mcg (mikrogramov) vitamina D, medtem ,ko naj bi ga dojenčki do 12 meseca starosti potrebovali najmanj 12 mcg dnevno.

 

Sestavine: Holekalciferol (vitamin D3).

Priporočena uporaba: Vzemite 1 tableto dnevno z obrokom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

Hranilna vrednost izdelka Vitamin D3
Sestavine1 kapsula%RDA
Holekalciferol (Vitamin D3)100 mcg (4000 IU)2000

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Swedish Vitamin D3 90 tablet”


Akcija