Akcija! Ni na zalogi

Real Potas+Magnesium+B6 90 tablet

6.39

Ojačaj imunski sistem in poskrbi za regeneracijo

  • Popolna kombinacija kalija, magnezija in vitamina B6
  • Za boljšo regeneracijo mišičja
  • Močna podpora imunskemu sistemu

Ni na zalogi

Opis

Kot najverjetneje veste vsakdo, ki je aktiven za normalno delovanje svojega telesa, regeneracijo in močan ter zdrav imunski sistem potrebuje vitamine in minerale med katerimi sta izjemno pomembna tudi kalij in magnezij.

Kalij je namreč eden najbolj razširjenih mineralov v telesu, ki je poleg sodelovanja v številnih fizioloških procesi izjemno pomemben za pravilno delovanje celic, tkiv in organov. Hkrati je kalij tudi elektrolit oz. mineralna sol, ki je izjemnega pomena za delovanje srčnega in živčnega sistema.

Med živila bogata s kalijem med drugim spada meso, nekatere vrste rib (npr. losos in trska), različne vrste sadja in zelenjave ter stročnice. Dober vir kalija so sicer tudi mlečni izdelki vendar pa je sodobna hrana, ki jo uživamo vse prevečkrat nezdrava, v njej pa ni dovolj kalija. Posledično se vse večje število ljudi srečuje s srčno-žilnimi boleznimi, visokim krvnim tlakom in mišičnimi krči.

Kot rečeno je tukaj tudi magnezij, eden najpomembnejših elementov, ki je prisoten v vseh organih človeškega telesa, njegova pomembna vloga pa se kaže v  več kot 300 reakcijah. Potreben je za sintezo beljakovin, DNA in RNA, igra pa tudi pomembno vlogo pri samem metabolizmu, saj človeške celice magnezij uporabljajo za prenašanje kalcijevih in kalijevih ionov skozi celične stene. Pravilna raven magnezija je namreč ključna za ohranjanje delovanja živcev, krčenja mišic, bitja srca in zdravja kosti.

Magnezij se obenem uporablja tudi kot sredstvo za nevtralizacijo kislin in kot odvajalo. Kot dodatek magnezij kaže lastnosti, ki nam preprečujejo izgubo sluha, ledvične kamne in migrenske glavobole. Redno dodajanje magnezija lahko namreč izboljša tudi rezultate pri športu in zdravi motnje spanja, vključno s sindromom nemirnih nog in nespečnostjo. Nizke ravni magnezija so povezane z osteoporozo, tesnobo, depresijo ter hiperaktivnostjo s pomanjkanjem pozornosti (ADHD).

Magnezij je hkrati koristen tudi za vse z diagnosticirano hipertenzijo oz. povečanim krvnim tlakom, eklampsijo, srčnimi napadi, nepravilnim ritmom PMS itd.  Prehranska dopolnila lahko povečajo in vzdržujejo pravilno raven magnezija, zlasti če so magnezijev aspartat, citrat (v tem izdelku), laktat in klorid. Magnezij je eden izmed sedmih glavnih mineralov, ki jih naše telo potrebuje v sorazmerno visokih količinah (drugi so kalcij, kalij, natrij, klor, fosfor in žveplo. Vendar pa lahko prekomerna količina enega pomembnega minerala povzroči pomanjkanje nekaterih drugih in preveč magnezija lahko povzroči pomanjkanje kalcija.

Na koncu pa je potrebno omeniti še vitamin B6 ali tako imenovani piridoksin hidroklorid, enega izmed osmih vitaminov B, ki predstavljajo osnovno družino vitaminov. Vitamini B so namreč bistvenega pomena za pravilno delovanje celotnega telesa, tudi za zmanjševanje stresa in ohranjanje splošnega zdravja.
Vitamin B6 je torej omembe vreden vitamin, ki ga kljub veliki porabi večina v telo vnese premalo, pomemben pa je za pravilno delovanje živčnega sistema, podporo regulacije aktivnosti hormonov, vzdrževanje energije metabolizma in pravilno produkcijo rdečih krvnih celic.
Če na koncu povzamemo sestavine izdelka Potas+Magnesium+B6, ugotovimo, da gre dejansko za kompleksen in zdravju ter počutju prijazen izdelek, definitivno pa se boste ob njegovi uporabi počutili bolje ter poskrbeli za kakovostno regeneracijo svojega telesa.
Sestavine: kalijev citrat, magnezijev citrat, vitamin B6, sredstva za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza, škrob), sredstva proti sprijemanju (magnezijev stearat, silicijev dioksid, kalcijev karbonat).
 
Priporočena uporaba: Vzemite 1 tableto 2-krat dnevno.
 
Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka e uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.
Hranilna vrednost izdelka Potas+Mganesium+B6
Sestavine2 tableti / PDV %
Kalij (kalijev citrat)300 mg (15)
Magnezij (magnezijev citrat)140 mcg (37,3)
Vitamin B65 mg (357)

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Real Potas+Magnesium+B6 90 tablet”


Akcija