Akcija! Ni na zalogi

Muscle Care Chrome 180 tablet

5.99

Poskrbi za metabolizem makro hranil

  • 200 mcg krom pikolinata na tableto
  • Preprečuje motnje glukozne tolerance
  • Enostaven za uživanje

Ni na zalogi

Opis

Krom je esencialen element oz. mineral, ki ga telo sicer nujno potrebuje vendar v manjših količinah.

V telo ga vnesemo s hrano, najdemo pa ga npr. v kakavu, kavi ali pa npr. polnozrnati moki.

Pomemben je za metabolizem maščob in ogljikovih hidratov, saj vpliva pa na izločanje inzulina, s tem pa tudi na metabolizem makro hranil, torej maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin. V primeru pomanjkanja ga je potrebno nujno dodati in s tem zmanjšati motnje glukozne tolerance.

Ravno zaradi tega je izjemno pomemben prav za sladkorne bolnike, saj se z njegovim dodajanjem v primeru pomanjkanja, izboljša že omenjena glukozna toleranca ter s tem koncentracija inzulina.

Odrasel človek na dnevni ravni potrebuje nekje med 30 in 100 µg kroma, priporočen dnevni vnos na ravni EU pa je določen zna 40 µg (Uredba EU št. 1196/2011). Tolikšno količino naj bi človek sicer že s pestro prehrano.

 

Sestavine: polnilo (celuloza), rižev škrob, krom (krom pikolinat), sredstvo proti strjevanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid).

Priporočena uporaba: Vzemite 1 tableto 1-krat dnevno.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

 

Hranilna vrednost izdelka Muscle Care Chrome
Sestavine1 tableta
Krom (krom pikolinat)200 mcg / 500% PDV

 Akcija