KFD Bacopa Monnieri 90 tablet

9.99

Izboljšaj in ohrani svoj spomin

  • Pozitivno delovanje na ohranjanje spomina
  • Zmanjševanje posledic stresa
  • Pomirjujoče delovanje

Opis

Bacopa monnieri ali t.i. Brahmi je rastlina, ki se pogosto uporablja v ajurvedi, jemljemo pa ko z namenom izboljšanja kognitivnih funkcij, lajšanja stresa in splošnega dviga vitalnosti. Lahko ima kratko in dolgoročne pozitivne učinke na izboljšanje spomina in seveda na vzdrževanje le-tega, predvsem pri starejših.

Čeprav se tovrstni učinki običajno preučujejo pri starejših, pa naj bi njeni pozitivni učinki delovali tudi na mlajše. Nekatere predhodne raziskave tudi kažejo, da naj bi njeno delovanje pozitivno vplivalo na zmanjšano izločanje kortizola in izčrpavanje dopamina ter serotonina med kroničnim stresom, imela pa naj bi tudi antidepresivne učinke, vendar za ta namen v veliki meri ni dokazov.

Pri jemanju Bacope monnieri pa je potrebna tudi pozornost, in sicer pri jemanju, saj jemanju na prazen želodec lahko povzroči slabost, krče, napenjanje in drisko. Ker ima njeno jemanje lahko anksiolitične učinke oz. vpliva na zmanjšanje anksioznosti, lahko že sproščena oseba po dodatku doživi pomanjkanje motivacije za delo, zaradi tega pa se odsvetuje jemanje skupaj z drugimi anksiolitiki.

 

Sestavine: polnilo (celuloza), izvleček rastline Bacopa monnieri (Bacopa monnieri (L.) wettst – standardizirana na 50% bakozidov), glazirno sredstvo (hidroksipropil-metilceluloza), sredstvo proti sprijemanju (magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid), glazirno sredstvo (polietilen glikol).

Priporočena uporaba: Vzemite 1 odmerek (1 tableto) dnevno. Vzemite oz. pogoltnite celo tableto skupaj z vodo.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

 

 

Hranilna vrednost izdelka KFD Bacopa Monnieri
Sestavine1 tableta
Izvleček Bacope Monnieri250 mg
   od tega bakozidi150 mg

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “KFD Bacopa Monnieri 90 tablet”


Akcija