Akcija!

FitLabz Magnesium 3-Complex 200 g

15.99

Popolna formula magnezija v prahu

  • 3 različne vrste magnezija
  • Visoka biorazpoložljivost
  • Enostavna priprava in odličen okus

Opis

Magnezij je mineral in hkrati za naše telo izjemno pomemben element. Sodeluje namreč v številnih procesih našega organizma, tudi v večih encimskih sistemih, ki so pomembni za sintezo beljakovin in delovanje mišic, pa tudi živčevja in srca. Magnezij je med drugim tudi pomemben in potreben za sam energijski metabolizem in sodeluje pri ohranjanju zdravih kosti, ravno v teh pa se ga nahaja več polovica, ki jo imamo v telesu.

Kljub temu, da se sam magnezij sicer nahaja v različnih živilih, kot so žitarice, stročnice, različni oreščki, zeleno lista zelenjava, krompir, avokado itd., pa po ugotovitvah strokovnjakov precej velikemu številu ljudi zaradi načina življenja in prehranjevanja tega pomembnega minerala primanjkuje.

Njegovo pomanjkanje vpliva na ravnovesje elektrolitov v telesu in povečuje tveganje za nastanek bolezni srca ter kapi. Pojavijo se tudi opozorilni znaki kot so utrujenost in izčrpanost, mišični krči, glavoboli, slaba koncentracija, povišan krvni tlak, depresija in nihanje razpoloženja, seveda pa teh znakov nikakor ne smemo spregledati.

Kljub temu, da zgornja meja za zdrave odrasle ni predpisana, saj se odvečne količine magnezija izločijo z urinom, z normalno hrano pa zelo težko presežemo prevelik odmerek, pa s prehranskimi dopolnili lahko zaužijemo previsok odmerek, ki po navadi lahko povzroči diarejo, slabost in bruhanje ter mišično oslabelost in nepravilen srčni utrip.

Priporočen dnevni vnos (PDV) za odrasle je 375 mg, seveda pa gre za količino, ki jo je stroka določila kot optimalno oz. priporočeno. Toliko naj bi ga naše telo potrebovalo za nemoteno delovanje procesov, se pa ta potreba pri posamezniku lahko razlikuje glede na stopnjo fizične aktivnosti, starost, spol itd.

Na koncu je potrebno poudariti tudi dejstvo, da se magnezij, ki je v obliki prehranskih dopolnil, lahko nahaja v različnih oblikah, te pa so pomembne z vidika biorazpoložljivosti in vsebnosti magnezija ter seveda apsorpciji. Najbolj biorazpoložljive so namreč ravno organske oblike magnezija, kot so magnezijev citrat, glukonat, taurat, diglicinat oz. bisglicinat itd.

Ravno zaradi tega smo pri FitLabz poskrbeli za popolno formulo, ki jo sestavljajo magnezijev citrat, taurat in diglicinat v obliki prahu, tega pa enostavno zmešate z vodo in popijete z okusom limon ali pomaranče.

 

Sestavine:  magnezijeve soli citronske kisline, citronska kislina, aroma pomaranče, magnezijev diglicinat, maltodekstrin, naravna aroma limone, magnezijev taurat, beta karoten, maskirna roma, sladilo (sukraloza), silicijev dioksid, piridoksin hidroklorid (vitamin B6).

Priporočena uporaba: 1 merico oz. 5 g izdelka stresite v 300 ml vode in premešajte. Mešanico lahko popijete enkrat dnevno.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

 

Hranilna vrednost izdelka FitLabz Magnesium 3-Complex
Sestavine5 gPDV
Vitamin B61,40 mg100 %
Magnezij iz magnezijevih soli citronske kisline296,25 mg79 %
Magnezij iz prahu magnezijevega diglicinata15 mg4 %
Magnezij iz magnezijevega taurata63,75 mg17 %
Magnezij skupaj375 mg100 %

Dodatne informacije

Okus

Lemon, OrangeAkcija