Ni na zalogi

Chromium, 90 tablets

9.12

Živite zdravo…preprečite negativne učinke na svoje telo

  • Pozitiven vpliv na telesno težo
  • Zmanjšanje ravni holesterola v krvi
  • Manj trigliceridov v krvi

Ni na zalogi

Opis

Krom je pomemben element v sledeh, v našem organizmu krepi oz. skrbi za delovanje insulina, znižuje količino holesterola v krvi ter pomaga pri uravnavanju telesne teže. Izjemno pomembna je njegova vloga pri presnovi sladkorjev oziroma glukoze ter sodelovanje pri sintezi prenekaterih beljakovin.

Njegova dnevne potreba znaša nekje med 50 in 200 µg, pomanjkanje kroma pa lahko povzroči tudi težave z glukozno toleranco. Krom sicer najdemo v različnih začimbah kot so črni poper, pivski kvas, žita in gobe, vsebuje pa ga tudi določena zelenjava. Ker z uživanjem hrane pogosto ne zadostimo dnevnim potrebam našega organizma po kromu, le-tega lahko dodamo v obliki prehranskih dopolnil in tako poskrbimo, da ga je v telesu dovolj.

Na njegovo izgubo oz. izločanje negativno vpliva uživanje večjih količin sladkorja, posledično pa se s tem poveča tudi tveganje za razvoj sladkorne bolezni. Pomanjkanje kroma se povečuje tudi s starostjo ter vse manj kakovostna hrana, ki jo na dnevni ravni uživamo.

Uživanje kroma naj bi pozitivno vplivalo tudi na koncentracijo holesterola v krvi, saj naj bi se tako v krvi zmanjšala koncentracija holesterola in trigliceridov, povečala pa raven lipo proteinov visoke gostote, torej HDL ali dobrega holesterola.

Zaradi intenzivne vadbe in s tem povečane porabe kroma, se dodatno uživanje le-tega priporoča tudi športnikom, saj se s padcem njegove ravni v krvi zmanjša tudi mišična moč in vzdržljivost. Raziskave so tudi pokazale, da dodatno uživanje kroma poveča mišično maso in pospeši izgorevanje maščobnih zalog, kar pa je zgolj pozitivno.

Sestavine: krom klorid, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza, magnezijev stearat, silicijev dioksid).

Priporočena uporaba: Vzemite 1 tableto dnevno z obrokom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

 

Hranilna vrednost izdelka Chromium
Sestavine1 kapsula%RDA
Krom klorid200 mcg 500

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Chromium, 90 tablets”


Akcija