Swedish Calcium+Magnesium 120 kapsul

14.99

Kalcij + Magnezij…prava kombinacija za zdrave mišice in kosti

  • Kalcij za zdrave kosti
  • Magnezij za mišičje in živčevje
  • Preprečuje utrujenost in slabo počutje
  • Proti nastanku mišičnih krčev

Opis

Kalcij je mineral, ki ga v telesu najdemo predvsem v kosteh, saj tvori kostno maso, poleg tvorbe oz. formacije kosti ter zob pa ima pozitivne učinke še na ostale dele telesa, zlasti v mehkih tkivih. Tam namreč kalcij prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k normalnemu prenosu živčnih impulzov.

Dnevne potrebe kalcija so različne ter odvisne predvsem od starosti, ključno vlogo pa igra tudi njegova absorpcija, ki je odvisna predvsem od oblike kalcija, ki ga vnašamo v telo.

Ravno Swedish Supplements Calcium + Magnesium pa je prehransko dopolnilo, ki vsebuje kalcij v obliki citrat-malata, torej dražji in kakovostejši obliki, ki se veliko bolje absorbira od preostalih oblik, njegovo delovanje pa je posledično mnogo učinkovitejše. Poleg tega je pomembna tudi zadostna količina kalcija, ki jo naenkrat zaužijemo oz. vnesemo v telo, saj le-ta zagotavlja maksimalen izkoristek in učinkovanje.

Magnezij se na seznamu telesu pomembnih mineralov nahaja kar na drugem mestu, saj kot kofaktor sodeluje v številnih telesnih funkcijah. Nepogrešljiv je namreč pri pravilnem delovanju mišičja in živčevja, pomaga pa tudi pri tvorbi oziroma mineralizaciji kosti.

Težava, ki se v zadnjem obdobju pojavlja pa je tako imenovana sodobna prehrana, ki zaradi zamrzovanja ter rafiniranja hrane vsebuje bistveno manj magnezija, kot ga je nekoč, zaradi tega pa je toliko bolj pomembno le-tega vnašati na drugačen način, predvsem s prehranskimi dopolnili. Pomanjkanje magnezija se največkrat kaže kot utrujenost, slabo počutje, motnje spanja in slabša koncentracija, pogosto pa se pojavi tudi mravljinčenje ali celo mišični krči.

 

Sestavine: Kalcijev citrat, magnezijev citrat, kapsula (goveja želatina), sredstvo proti strjevanju (magnezijev stearat).

Priporočena uporaba: Vzemite 3 kapsule dnevno, najbolje zvečer ali po vadbi.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelka ne uporabljajte v kolikor ste alergični na katero od sestavin, dojite, ali ste noseči. Hranite ga na suhem in hladnem prostoru in ne izpostavljajte direktni svetlobi.

Hranilna vrednost izdelka Calcium+Magnesium
Sestavine3 kapsuli%RDA
Kalcijev citrat-malat1714 mg 
   od tega osnoven360 mg90
Magnezijev karbonat875 mg
   od tega osnoven262,5 mg141

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Swedish Calcium+Magnesium 120 kapsul”


Akcija

0